Код обителі 5. Ікс-Файли

Хоча візуально ці два зображення подібні хмаринками чудернацької форми, на перший погляд, здавалось, мають мало спільного.

Однак, якщо пригадати, з попередньої статті (посилання), що монограма на першому складається з початкових грецьких букв слів:  Ἰησοῦς Χριστός, Θεοῦ Υἱός, Σωτήρ : Ісус Христос Божий Син Спаситель, тобто ІХ, мало б означати “Ісус Христос”, а Σ — “Спаситель”, рятівник, охоронець, той що оберігає, де Σωτήρ(Сотер), — асоціюється з чернечим ім’ям отця Стефана Ортинського де Лабетца, який з 19061907 — місіонер і реколектант у Львівському монастирі св. Онуфрія й директор місій у Провінції — тоді пазл починає складатися.

До того ж згадаймо, що саме Сотер був одим із перших отців-владик для українських грекокатоликів та православних в Америці.

Тим більше, друкованим органом Руського Народного Союзу в Америці, ще до приїзду С. Ортинського, 1894 року, приблизно тоді, коли відбудовувався храм, був часопис “Свобода”.

Стефан Ортинський, Петро Журавецький та низка інших мандрівних дяків, що ненароком, дали початок подіям за участю таких осіб як Володимир Профета з його “рукоположеними” побратимами згодом після того, як ті, внаслідок розколу, створили свої Американську Православну Католицьку Церкву та інші й остаточно відкололися від основної канонічної для українців у США церкви, змушують нас погодитись, що “хмаринки” на цих двох металевих виробах які нагадують НЛО, насправді мають більше спільного, аніж здається на перший погляд.

Чому?

Раніше вже згадувалось, що Девід Феррі (посилання), який засвітився у справі Клея Шоу, що стосувалася вбивства Кеннеді, був священником у Американській Православній Католицькій церкві Володимира Профети.

David Ferrie at St. Charles’ Seminary in the early 1940s.

Guy Banister

Гай Беністер

“Ім’я Гая Беністера добре відоме серед прихильників теорії змови, як ще одної з осіб, причетних до процесу окружного прокурора Нового Орлеану Джима Гаррісона у справі щодо вбивства Кеннеді. Саме Гай Беністер – на той час колишній агент ФБР — який орендував офісні приміщення за тою ж адресою, що була надрукованою на листівках для про-Кастрівських активістів Лі Харві Освальда.

Баністер вів анти-Кастрівську операцію з кабінету свого слідчого, операцію, яка приваблювала подібних пілотів Східних Авіаліній і підозрюваного у вбивстві, відомого як напарник Беністера, Девіда Феррі.

Освальд керував кубинською про-Кастрівською операцією з тієї ж адреси, — аномалія, яку можна було б пояснити лише за умови, що Беністер і Освальд працювали разом, і що ця, начебто кубинська операція з Кастро була прикриттям для деяких інших, навіть більш зловісних, призначень.

Крім того, у той час як Беністер був Спеціальним агентом ФБР (SAC) чиказького підпорядкування під час Другої світової війни й одним з його підлеглих тоді був агент ФБР Джеймс МакКорд відомий ще з Вотергейтського скандалу, а другий – Роберт А. Махеу: людина що була своєрідною ланкою між ЦРУ й організованою злочинністю під час замаху на Кастро.

Прізвище Беністера виринає, ще з появи перших Неопізнаних Об’єктів, які 24 червня, 1947р., очевидець Кенет Арнольд охрестив “літаючими тарілками” у справі острова Маурі, і під час Розуельського інциденту — він був Спеціальним агентом ФБР, призначеним з місією в польовій штаб-квартирі в Бутте, Монтані, тоді у його юрисдикції було ще кілька західних штатів, включно з Айдахо (де проживав Кеннет Арнольд).

Уважно вивчивши нещодавно розсекречені файли ФБР за цей період, тобто 1947 рік, зможемо виявити ряд телексів (текстових повідомлень) від Беністера, деякі з його ініціалами “WGB”, що стосуються явищ НЛО, а також інші документи ФБР з позначкою “Security Matter—X”( “У справі Національної Безпеки, важливість — Х”) або “SM-X,”, звідси й походять  — припускає автор — пресловуті “Ікс Файли”, які, принаймні, в 1947 році, існували у ФБР, й ті справді були стурбовані НЛО (а також з федеральним розслідуванням Вільгельма Рейха, психоаналітика, чия «оргонотерапія» обговорювалась, в той час, в колах багатьох поважних медиків, а він сам твердо вірив у існування НЛО).

https://www.smithsonianmag.com/smithsonian-institution/in-1947-high-altitude-balloon-crash-landed-roswell-aliens-never-left-180963917/

Звичайно, коли Беністер згадується у зв’язку з убивством Кеннеді, він згадується як людина що працювала на ФБР в Чикаго протягом багатьох років, безумовно, але період в Butte(Монтані) робить із нього одну з ключових фігур пов’язаних з таємницями НЛО у ХХ столітті.

Таким чином, спостереження за НЛО 1947 р. привернули увагу двох чоловіків — Крісмана і Беністера, – обидва, вже через двадцять років опісля, підозрювані стосовно їхньої ролі у вбивстві Кеннеді. Шанси щось протиставити цьому згідно з теорією ймовірності — просто  астрономічні. Саме такі очевидні факти змушують більшість теоретиків змови аматорів застигати в апоплексичному приступі, відбирають у них дар мови. Тоді вони вже зі зневірою дивляться на світ навколо них з привидами, підозрілими примарами, ніби сама реальність розшарувалася, як цибуля у розрізі.

Всі ці теорії вмістилися на одній сторінці: операція Paperclip, НЛО, і вбивство Кеннеді,– написані на тому ж тонкому аркуші пергаменту з шару цибулі. Нацисти, іноземці та політичні вбивства. В такі миті  згадується  Понтій Пілат, який запитав: «Що таке істина?» – і з’являється спокуса вмити руки”, — каже Пітер Левенда.

Остап ХМАРНИЙ

Використані джерела:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *