Віч-на-віч з готелярами та рестораторами Львова

5 грудня, Оселедець мав нагоду відвідати прес-конференцію та гастродискусію з рестораторами Львова, що розпочалась о 17: 00 в новому офісі Управління Туризму, за адресою вул. Руська 20.

Говорили про те, чому у Львова, міста номер один в країні по кількості туристів, лише одна нагорода і як завести інші проекти до країни.

Зі свіжими враженнями з нещодавного вручення Національної ресторанної премії “Сіль”, що відбулось 2 грудня, переможець, генеральний директор Найкращого заміського ресторану (Terrace; комплекс Edem Resort Medical & SPA у Львівській області) цьогоріч, Олексій Волошин, поділився досвідом, а також, спільно з колегами: Романом Шуптаром ( генеральним директором Citadel Inn Hotel & Resort), Артуром Туманяном (шеф-кухарем “Edem Resort Medical & SPA”) й, важливим учасником дискусії, Ліною Остапчук (начальник Управління Туризму) розповіли про переваги та наслідки участі в конкурсі, розглянули найактуальніші труднощі, з якими часто стикаються новоспечені володарі мідної сковорідки.

 

Ініціаторами прес-конференції були представники Edem Resort Medical & SPA.

 

Нагадаємо, що у фінал Премії цього року вийшло 144 ресторани з 14 міст України. Це заклади, визначені експертами Премії кращими в своїх номінаціях, а також ресторани, які самостійно подали заявку на участь і пройшли голосування. Після відвідин кожного закладу члени журі виставили свої оцінки згідно з чотриьма критеріями: «Кухня», «Сервіс», «Атмосфера», «Спеціалізація». У якості нагород переможці отримали мідну сковорідку «Сіль» французького бренду deBuyer. Такими ж сковорідками користується більшість зіркових шефів Франції.

До 16-тки найкращих закладів України у 2018 році потрапили:

Найкраща кав’ярня — One Love espresso bar (Київ)

  • Найкраще міське кафе — ЖЗЛ (Київ)
  • Найкращий заміський ресторан — Terrace (заміський комплекс Edem Resort Medical & SPA у Львівській області)
  • Найкращий рибний ресторан — Catch Seafood Restaurant (Київ)
  • Найкращий паб — «Кеды искусствоведа» (Дніпро)
  • Найкращий м’ясний ресторан — «Гудман» (Київ)
  • Найкраща кондитерська — Honey (Київ)
  • Найкращий ресторан при готелі — VOGUE Café при Fairmont Grand Hotel (Київ)
  • Найкраща кафе-пекарня — Bakehouse (Київ)
  • Найкращий пивний ресторан — «Солом’янська броварня» (Київ)
  • Найкращий street food — Furgoneta (Київ)
  • Найкращий ресторан української кухні — «Хуторець на Дніпрі» (Київ)
  • Найкращий бар — Parovoz Speak Easy (Київ)
  • Найкращий ресторан національної кухні —«Chang – В’єтнамська Бістрономія» (Київ)
  • Ресторан з найкращою винною картою — Bernardazzi (Одеса).

Відкриттям року стала київська піцерія Mimosa Brooklyn Pizza.

Премія «Сіль» була заснована у 2013 році Клубом готельєрів і рестораторів Hoteliero. До складу журі цього року увійшли ресторатори та гастроексперти Вадим Грановський, Стефано Антоніоллі, Роман Тугашев, Марко Черветті, Галина Фрунзе, Олена Пустовойт, Олексій Тарнопольський та інші.

За детальнішою інформацією:

Текст підготував Остап Хмарний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *