Український дизайнер зі Львова святкує відкриття першої персональної виставки живопису з нагоди 70-ти річчя

У музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України відбулося відкриття ювілейної (до 70-річчя) виставки живопису Романа Демківа «Близько здалека».

Експозиція, що розміщена на двох поверхах музею, становить 60 творчих робіт митця, серед  яких можна побачити не тільки українські пейзажі, відтворення старих дерев’яних церков чи озер на Гуцульщині, але й місця куди подорожував художник, зокрема о. Крит. Балканська тематика, є завжди співзвучна з нашою карпатською.

Багато теплих слів про митця та його творчість виголосили: керівник Музею, кандидат мистецтвознавства Андрій Клімашевський, відомий львівський мистецтвознавець – кандидат мистецтвознавства Наталія Космолінська, завідувач сектором експозиції Музею Андрій Колотай. Надзвичайно зворушливо виступив сам ювіляр та його дружина.

” Працювати з паном Романом було надзвичайно цікаво, і я просто для себе відзначу, наскільки цей чоловік надзвичайно переживає, адже, незважаючи на те, що він малює і творчо працює все життя – це все таки, велика перша персональна виставка, ювілей, — каже завідувач сектором експозиції музею Андрій Колотай , – художник надзвичайно талановитий та працьовитий і дуже рідкісний – тому, що як правило,  творча людина знаходить себе протягом якогось короткого періоду та потім працює в тій самій галузі й всі вже знають, яка вона є. Роман Демків, усупереч цьому вміє працювати різними техніками та дуже самокритичний. Він весь час у пошуках чогось нового”.

Роман Демків – український дизайнер. Навчався живопису та рисунку у відомого львівського художника О. Коровая. Раніше, він був запрошений на виставку предметного дизайну в Берлін, як учасник пройшовши конкурс. Роботи художника неодноразово були представлені в експозиції «Львівського салону», проте виставка, що триватиме до 31 липня цього року, унікальна в своєму роді, адже це перша в житті дизайнера, повністю, персональна виставка. Наважився Роман Демків представити свій творчий доробок у повному обсязі широкому колу глядачів, тільки тепер, в свої 70.

фото і матеріал: Остап Хмарний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *