Родовід Святого Граалю(продовження)

 

Відновлення в стані, тобто, так зване воскресіння (крім того, що Ісус колись застосував відповідно до свого права вето до Лазаря у вигнанні також) міг здійснити лише Первосвященик або Отець Співтовариства. Первосвящеником у той час був Йосип Кайяф (той самий чоловік, який засудив Ісуса), тому піднесення повинен би був виконувати Патріарший Отець. Є євангельські свідчення про те, що Ісус говорив з Отцем з хреста, що завершуються «Отче, у твої руки, я віддаю дух мій», і таким отцем тоді саме був магіанський апостол Симон Зелот.

Результат пошуку зображень за запитом "durer crucifixion"

Розп’яття Дюрера

Християн навчають, що фізична смерть Ісуса була доведена кров’ю, що текла, коли його пронизували списами, але це лише дуже поганий переклад. Оригінальне слово не перекладається як “пробити”, “проколоти”; а перекладається як “колотий” або “подряпати”. Це, в свою чергу, було перекладено на латинське дієслово, а потім англійською та іншими мовами, як слово “pierced”. своєрідне дряпання, підштовхування або уколювання шкіри гострим інструментом, було тестом на рефлекторну дію й залишається таким досі.

Недавно хірург Британської медичної асоціації заявив:

З медичної точки зору, відтік води неможливо пояснити. Кров, що тече з рани від холодної зброї, свідчить про життя, а не про смерть. Для будь-якої краплі крові з мертвого тіла,  потрібен по-перше великий зяючий розріз, оскільки смерть не перевірити таким методом, немає судинної дії.

У цьому випадку очевидно, що Ісус вижив. Це чітко зберігається в не-канонічних Євангеліях, і навіть ісламський Коран підтверджує цей факт у невизначених умовах. У той п’ятничний день, коли Ісус був на Хресті, відбулася зміна часу на три години вперед.

Час записувався тоді сонячними годинниками та священиками, які відзначали ці години послідовністю мірних сеансів молитви. По суті, були денні години і були нічні години. Сьогодні у нас є двадцять чотири години, але в Євангелії від Іоанна записано, що Ісус говорить: “Чи не має дванадцять годин день?” На практиці було дванадцять годин на день і ще дванадцять годин ночі — з денними годинами, що починаються на сході сонця. Час від часу змінювався початок денного часу, в результаті чого зміщувався й нічний час. На Пасху (сучасний березень) початок денного часу був б десь приблизно о шостій годині ранку.

З Євангелій ми знаємо, що Йосип Аріматея домовлявся з Понтієм Пилатом, щоб Ісус вийшов з хреста лише через кілька годин повішення, але в  Євангеліях відсутня узгодженість часу подій. Це пояснюється зміною часового інтервалу, коли три години дня зникли, щоб бути заміненими трьома нічними (тобто, денні години були замінені годинами темряви).

Євангелії пояснюють, що земля впала в темряву на три години, що подібно до сучасного переведення годинника на літній час, для економії електроенергії. Що ж, ці три години були суттю всього, що відбувалось згодом. Євреї вносили свої зміни в денний час, згідно з місяним календарем але сонячники (есеї та магіани) нічого не змінювали до півночі. Це насправді означає, що згідно з Євангелієм Марка (яке стосується еврейського часу), Ісус був розп’ятий в третій годині, але в Іоанні (який використовує сонячний відлік) він був розп’ятий в шостій годині.

Того вечора євреї почали свою суботу на дев’яту годину, але ессеям і магіанцям залишалося ще три години до суботи. Саме ці три додаткові години дозволили їм працювати з Ісусом впродовж періоду часу, коли іншим не дозволялося здійснювати будь-яку фізичну діяльність.

І ми наблизились до однієї з найбільш незрозумілих подій в Біблії — Вознесіння. І з огляду на це, народження трьох дітей Марії Магдалини.

З Євангельської хронології ми знаємо, що помазання Ісуса Марією Магдалиною під час другої церемонії у Віфанії було за тиждень до розп’яття (під час березневої Пасхи). Також, що на цій стадії, Марія була на третьому місяці вагітності і, отже, повинна була народжувати через шість місяців. Отже, що Євангелії розповідають нам про події у вересні 33 року? Насправді, вони нічого не говорять нам, але ця історія висвітлена в Діях апостолів, де докладно описано подію, яку ми знаємо як Вознесіння.

«Вознесіння» — це слово стосується доктрини римської церкви, що утворилась вже через більш ніж три століття після цього. В біблійних перекладах часто, насправді, немає жодного слова про  це.

З усіх авторів Нового Завіту тільки Лука описує вознесіння Ісуса. У Дії 1:9-11 розповідається про те, як Ісус «піднявся» і зник у хмарі.

 

 

 7 А Він їм відказав: „То не ваша справа знати час та добу́, що Отець покла́в у вла́ді Своїй.

 8 Та ви при́ймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками бу́дете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього кра́ю землі“.
 9 І, прорікши оце, як дивились вони, Він уго́ру возно́ситись став, а хмара забра́ла Його сперед їхніх оче́й.
 10 А коли вони пильно дивились на небо, як Він віддалявся, то два мужі́ у білій одежі ось стали при них,
 11 та й сказали: „Галілейські мужі, — чого стоїте́ й задивля́єтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, при́йде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!“

Потім йдеться:

4 А зібравшися з ними, Він звелів, щоб вони не відхо́дили з Єрусалиму, а чекали обі́тниці Отчої, „що про неї — казав — ви чули від Мене.
 5 Іван бо водою христив, — ви ж охрищені будете Духом Святим через кілька тих днів!“
 6 А вони, зійшовшись, питали Його й говорили: „Чи не ча́су цього відбуду́єш Ти, Господи, царство Ізраїлеві?“
 7 А Він їм відказав: „То не ваша справа знати час та добу́, що Отець покла́в у вла́ді Своїй.

А далі:

“І ска­зав їм: ось ті слова, що Я говорив вам, коли ще був з вами, як належить справ­дитися всьому, написаному про Мене в законі Мойсеєвому і у пророків та в псалмах”.

Що ж це все означає?

Враховуючи, що це був той самий місяць, коли очікувалась дитина Марії Магдалини, чи існує певний зв’язок між усамітненням Марії та так званим Вознесінням? Безумовно, є — і зв’язок зроблений в силу сказаного про «час, що прийде». Окрім правил, які встановлювали шлюбну церемонію месіанського спадкоємця, також існували правила, які б увінчували сам шлюб. Правила династичного шлюбу були зовсім не схожі на норми єврейської сім’ї, і месіанські батьки були формально відокремлені при народженні дитини. Ще до цього інтимність між династичним чоловіком і дружиною дозволялася тільки в грудні, так що народження спадкоємців завжди припадало на вересень – місяць Спокути, найсвятішого місяця календаря.

Дійсно, саме підпорядковуючись цьому правилй, й самі батьки Ісуса (Йосип і Марія) були тимчасово розлучені. Це і стало причиною того, що євреї були занепокоєні думкою про те, чи справді Ісус був їхнім справжнім Месією. Коли династична дитина була задумана не в той час року, мати взагалі віддавали під монастирську опіку для народження, щоб уникнути суспільного збентеження. Це називалося “привелігійованою опікою”, і Матвій стверджує, що, коли була виявлена ​​вагітність Марії, “Йосип, її чоловік, був праведним і не бажав зробити це публічним, не мав наміру втручатись, а віддав усе на Волю Божу” .

У цьому випадку особливе розпорядження за народження було надано ангельському священику Симеону, який у той час мав відмінність від Габріеля, який був архангелом. Сувої Мертвого моря вказують на те, що архангели (або головні посли) були старшими священиками в Кумрані, які зберегли традиційні титули Старого Завіту Михайла, Гавриїла, Рафаеля, Саріеля і т.д. У випадку Ісуса і Марії Магдалини, однак, правила шлюбу було дотримано, і їхня перша дитина була належним чином задумана в грудні 32 р. н.

З моменту династичного народження батьки були фізично відокремлені – протягом шести років, якщо дитина була хлопчиком і протягом трьох років, якщо дитина була дівчиною. Їхній шлюб буде відновлений лише у призначений час.

До того, мати і дитина вступили б в еквівалент монастиря, а батько увійшов у «царство небесне».

Це царство було насправді есейським високим монастирем у Мірді, біля Мертвого моря, і церемонія в’їзду була проведена ангельськими священиками під наглядом призначеного Лідера паломників. У книзі Виходу зі Старого Завіту паломники ізраїльтяни були проваджені в Святу Землю хмарою, і згідно з цим продовженням зображення Виходу, Священичий Лідер Паломників символічно називався “Хмарою”.

Отже, якщо ми зараз прочитаємо вірші Дій, як вони насправді були задумані, ми побачимо, що Ісуса взяв Хмара (Лідер Паломників) до Царства Небесного (високий монастир), після чого чоловік у білому (ангельський священик) сказав, що Ісус повернеться під час реституції (коли відновився його земний шлюб).

Якщо ми зараз подивимося на Послання св. Павла до євреїв, ми виявbмо, що він пояснює згадану подію Вознесіння більш детально.

Павло, по суті, розповідає про те, як Ісус був прийнятий до священства небесного, коли він насправді не мав права на таку священну посаду. Він пояснює, що Ісус народився (через свого батька Йосипа) від роду Давида в Іудеї — лінія, яка мала право на царство, але не мала права на священство, бо це була єдина прерогатива лінії Аарона і Леві.

Проте, запевняє Павло, відбулася особливо виняткова подія, оскільки «для зміни права священства, потрібно було всього зробити зміну закону». Внаслідок цієї значущої зміни закону пояснюється, що Ісус отримав можливість увійти в Царство Небесне в священицькому Ордені Мелхиседека.

Таким чином, у вересні 33 р. Н.е. народилася перша дитина Ісуса і Марії Магдалини, і Ісус належним чином увійшов у Царство Небесне. Немає жодної згадки про те, що ця дитина є сином (хоча про це можемо довідатися з описів двох наступних пологів), і, враховуючи те, що Ісус повернувся через три роки (в 36 році н.е.), ми знаємо, що Марія, мабуть, мала дочку вперше.

Дотримуючись хронології Актів, ми бачимо, що у вересні 37 р. Н. Е. народилася друга дитина, за якою слідує ще одна дитина в 44 році. Період від першого з цих двох пологів до другого возз’єднання в 43 р. свідчить, що дитина 37 р. н.е. була сином. Цей факт також передається використанням загадкових формулювань — таких же загадкових термінів, що і для дитини 44 року, — отже, ми знаємо, що ця третя дитина також була сином.

Відповідно до Писань, інтерпретованих з сувоїв з Мертвого моря, все, що криється в Новому Заповіті, можемо визначити принцип розшифрування, який пояснює невід’ємні повідомлення “для тих, хто має вуха, щоб почути, нехай слухає”. Як тільки ці коди та алегорії зрозумілі одного разу, ніщо вже не сприйматиметься так як раніше. Як зазначив д-р Тірінг, вони означають те ж саме кожен раз, коли вони використовуються, і вони використовуються кожного разу, коли потрібно те саме. Наприклад, Євангеліє від Іоанна пояснює, що Ісуса називали «Словом Божим»: «І Слово стало плоттю, і перебувало серед нас». Іван докладає великих зусиль, щоб пояснити актуальність цього визначення, а наступні записи дають такі деталі, як «Слово Боже, що стояло біля озера» і «Слово Боже в Самарії».

Повідомлення, що передають інформацію про родючість і нове життя, встановлені в Притчі про сіяча, чиє насіння принесло плоди і збільшилося. Таким чином, коли говориться, що «Слово Боже зростає», ті, хто з вухами почує, відразу визначать, що Ісус приніс плоди і збільшився — тобто він мав сина. У Законах є два подібних записи, і вони припадають саме на відомості з 37-го та 44-го н.е.

Напевно, найтаємничііша книга Нового Заповіту — це книга Одкровення святого Іоанна Богослова — спотворена Церквою, тобто не сама книга, проте її інтерпретація. Ця книга абсолютно не схожа на будь-яку іншу в Біблії. Її називають страшними пророцтвами, а прямолінійні тлмачення образів Церквою жорстоко зіпсували її справжнє значення, на користь того, щоб представити текст як певну форму пророцтва попередження. Але книга не називається Пророцтвом або Попередженням; воначітко зветься Об’явленням.

Отже, що відкриває/об’являє книга? Хронологічно, ця історія слідує за Діями Апостолів, а книга Об’явлення — це, по суті, тривала історія Ісуса, Марії Магдалини та їхніх гащадків — особливо старшого сина, Ісуса Юста. іван, користуючись своєрідним жаргоном та символами описує його життя і деталізує його шлюб, разом з народженням власного сина. Ця настільки неправильно інтерпретована книга Нового Заповіту не є застереженням чи попередженням, адже жодних аргументів немає, — це пророцтво тільки  тому, що Церква хоче, щоб ми вірили. Насправді ж, вона означає те, що означає: одкровення.

Як згадувалось раніше, священики тієї епохи називалися рибалками; їхні помічники називалися “людьми рибалок”, “риболовами”, а кандидати для втаємничення називалися “рибами”. Ісус став висвяченим рибалкою, коли він увійшов у Царство Небесне, але до того часу (як пояснив святий Павло) він не мав священства. У священицькому обряді священики Левіту, що перебували в Святилищі, мали б дати кандидатам п’ять хлібин і дві риби, але закон був дуже твердим, оскільки такі кандидати повинні були бути обрізаними євреями.

 

Язичники і необрізані самаряни жодним чином не мали такої привілеї. Дійсно, саме цей звичай, який Ісус зневажив на так званому Годуванні п’яти тисяч, коли він припустив право на своє власне ліберальне служіння, пропонуючи несанкціонований збір.

Крім того, що Ісус з часом став рибалкою, його також називали Христом – грецьким визначенням, що означало короля. Висловлюючи ім’я Ісус Христос, ми насправді говоримо цар Ісус, а його царське надбання було визначене королівським родом Юди (Рід Давида), про що багато разів згадували в Євангеліях і в посланнях Святого Павла.

Таким чином, з 33 р. Н. Е. Ісус вже був із подвійним статусом священика Христа(Царя) або, як це частіше згадується в традиціях Граалю, Королем Рибалкою. Це визначення, як ми побачимо, повинно було стати спадковим і династичним для спадкоємців Ісуса, і наступні царі рибалки мали першочергове значення в продовженні Родослов’я Святого Грааля.

До народження свого другого сина в 44 році н.е. Марія Магдалина була вислана з Юдеї після політичного повстання, до якого тоді була залучена. Разом з Філіпом, Лазарем і кількома слугами вона втекла (за домовленістю з королем Іродом-Агріппою II), і відправилась  подорож для того, щоб жити в маєтку Геродіан біля Ліона, в Галлії (яка пізніше стала Францією).

З найдавніших часів, через середньовічну епоху, до великого Відродження, політ Марії був зображений в ілюстрованих рукописах і великих творах мистецтва. Її життя і діяльність у Франції, особливо в Провансі і Лангедоцькому регіоні, з’явилися не тільки в працях європейської історії, а й у літургії римської церкви — доки її історія не була придушена Ватиканом.

Вигнання Марії Магдалини пов’язане з книгою Одкровення, в якій описано, що вона була вагітна в той час. Книга також розповідає про те, як римська влада згодом переслідувала Марію, її сина та його спадкоємців:

І з’явилося на небі велике знамення: жона, оповита сонцем; під ногами її місяць і на голові її вінець з дванадцяти зірок. Вона мала в утробі і кричала від болю і мук народження.

Жінку супроводжує

« дракон величезний червоний з сімома головами і десятьма рогами, і на головах його сім вінців. Хвіст його захопив з неба третю частину зірок і кинув їх на землю. »

Призначення дракона в тому, що він чекає,

« щоб, коли вона народить, пожерти її немовля. »

Коли Жінка народила немовля чоловічої статті,

« якому належить пасти всі народи залізним жезлом; і піднесене було дитя її до Бога і престолу Його. »

Жінка втікає до пустелі, а в цей час в небі відбувається битва між драконом і його ангелами та Михаїлом, якому допомагають його ангели, що скидають дракона на землю. А голос з небес оголосив Царство Боже і владу Христа.

Саме Галли говорили, що Марія несла Санграель (Кров Королівську: Святий Грааль), і в Галії знаменита лінія спадкоємців нащадків Ісуса і Марії, царів Фішера, процвітала протягом 300 років. Вічний девіз Королів Рибалок був «У силі» — натхненний ім’ям їхнього предка, Боаза (прадіда короля Давида), чиє ім’я так само означало «Сила». У перекладі на латинську мову це склалося у Фортіс, яке згодом трансформувалося до Анфортаса, ім’ям короля Рибалки в романсі про Грааль.

Тепер ми можемо повернутися до традиційної символіки Грааля як чаші, що містить кров Ісуса. Ми також можемо розглянути графічні конструкції, зображення та символіку що датуються далеко за межами Темного століття, приблизно до 3500 р. До н.е. і, роблячи це, ми виявляємо, що чаша або кубок завжди був символом жінки. Священної посудини — вас уретрус: матки.

І коли Марія Магдалина втікала до Франції, вона несла Санґреґал в священній чаші її утроби  — так само, як пояснюється в книзі Об’явлення. А ім’я цього другого сина Йосип.

Еквівалентним традиційним символом чоловіка був клинок або ріг, як правило, представлений мечем або єдинорогом. У Соломоновій пісні Старого Заповіту і в псалмах Давида родючий єдиноріг пов’язаний з царською лінією Юди — і саме з цієї причини катари Провансу використовували містичного звіра, щоб символізувати родову лінію Грааля.

Марія Магдалина померла в Провансі в 63 р. Н. Е. І в цьому ж році Джозеф Аріматея побудував знамениту каплицю в Гластонбері в Англії як меморіал месіанській королеві. Це була перша християнська каплиця на світі, а наступного року син Марії Ісус Юстус присвятив її своїй матері. Ісус молодший раніше був в Англії з Джозефом Аріматея у віці дванадцяти років, в 49 р. Н.е.

Саме ця подія, надихнула Вільяма Блейка на відому пісню  Єрусалим: «І ті ноги в давні часи, ходили по зелених горах Англії».

Але хто був Йосипом з Ариматеї – людиною, яка взяла на себе повний контроль над справами під час розп’яття? І чому мама Ісуса, його дружина і решта сім’ї прийняли втручання Йосипа без сумніву?

Ще 900-го року Візантійська церква (яка розлучилася з Римською Церквою) вирішила оголосити, що Йосип Аріматея був дядьком матері Ісуса Марії. І з цього часу Йосипа зображають досить старим на Розп’ятті, коли Мати-Марії була сама в свої п’ятдесят. Проте, перед церковним оголошенням, історичні записи Йосипа зображували набагато молодшу людину. Його смерть зафіксована у віці 80 років 27 липня 82 р. Н. Е., І тому він був у віці 32 років під час розп’яття.

Насправді, Йосип Аріматея був не хто іншим, як власним братом Ісуса Христа Яковом, і його титул не мав нічого спільного з назвою місця. Насправді (подібно до Назарету), місце, яке пізніше назвали Аріматеєю, ніколи не існувало в ті часи. Тому не дивно, що Йосип переговорив з Пилатом, щоб Ісуса поклали в його власну сімейну гробницю.

Створення назви «Аріматеї» відбулось через неправильну транскрипцію греко-єврейського ха-Рама-Тео, що означає «Божественна Високість», або «Королівська Високість», як ми використовуємо цей термін сьогодні. Оскільки Ісус був старшим месіанським спадкоємцем (Христом, або царем), то його молодший брат був принцом наслідником — Божественною (королівською) Високістю, Рама-Тео. У Назарянській ієрархії крон-принц завжди мав патріархальний титул «Йосип» — так само, як Ісус був титулярним «Давидом», а його дружина – “Марією”.

На початку 5 століття нащадки Ісуса і Марії, Королі Рибалки, об’єдналися в шлюбі з франками-сикамбріями, і з них виникла ціла нова династія. Вони були відомі як королі Меровінґи, які заснували французьку монархію і ввели королівську емблему флер-де-лис (древній символ гладіолусу ініціації)⚜, яку ще іменують геральдичною лілією.

Ченстоховська ікона. Мафорій Діви Марії покритий квітами.

Меровінґи наступного роду сім’ї створили цілком незалежне єврейське царство на півдні Франції: царство Септіманія, яке ми тепер знаємо як Лангедок. Крім того, ранні князі (принци) Тулузи, Аквітанії і Провансу мали месіанський родовід. Септіманія була спеціально надана Королівському дому Давида в 768 році, а князь Бернард Септіманія згодом одружився на дочці імператора Карла Великого.

Крім того, від царів Рибалок прийшла ще одна важлива паралельна лінія спадкоємства в Галлії. Тоді як королі Меровінгіи продовжували патрилінеарне надбання Ісуса, ця інша лінія увічнила матрілінеарну спадщину Марії Магдалини. Це були династичні королеви Аваллона в Бургундії: найменування дель Аквас, — що означає “з вод “, надане Марії Магдалині в перші дні, коли вона подорожувала морем до Провансу.

Ті, хто знайомий з легендами про Артура і Грааль, тепер вже, мабуть, зрозуміли значення цієї месіанської сім’ї: королів Рибалок, королеви Аваллона і Роду дель Аккус (перетворенго в романсі про Артура до дю Лак).

Спадкоємці Ісуса становили величезну загрозу для Римської Церкви, оскільки вони були династичними лідерами істинної Назарянської Церкви. По суті, Римська Церква ніколи не повинна була існувати взагалі, бо вона була не більш ніж стратегічно розробленим гібридним рухом, що складався з різних язичницьких вчень, прикріплених до фундаментальної іудео-християнської бази.

Ісус народився в 7 р. До н.е., і його день народження був еквівалентний 1 березня, а якщо притримуватись офіційного королівського дня ​​народження — 15 вересня для династичного регулювання і відпоідно до місяця Спокути. Але, заснувавши Римську Церкву в 4 столітті, імператор Костянтин проігнорував обидві ці дати і назвав 25 грудня новим днем ​​Христа, щоб той збгався із язичницьким святом Сонця, який вшановували римлни до того часу. Пізніше, на Синоді Уітбі, який проходив в Англії в 664 році, єпископи також експропріювали кельтське свято Великодня (божества весни і родючості) і наділяли його новим християнським значенням, приєднуючи його до Воскресіння Ісуса. При цьому вони фактично змінили дату старого фестивалю, щоб розірвати традиційну асоціацію з єврейською Пасхою.

Отже, сьогодні два основні християнські свята (Різдво та Великдень) є хибними римськими винаходами, і історично вони не мають нічого спільного з Ісусом. Християнство, яким ми його знаємо, еволюціонувало як найскладніша релігія, на відміну від будь-якої іншої. Якщо Ісус був його живим каталізатором, то християнство повинно по праву ґрунтуватися на вченні самого Ісуса — моральних і соціальних кодах справедливого, відповідального служіння, з людьми як його благодійниками. Але ортодоксальне християнство (“церковність”) не спирається на вчення Ісуса: воно зосереджується на вченні єпископів, які абсолютно відмінні від оригіналу.

Є цілий ряд причин для цього, головним з яких є те, що Ісуса навмисно спотворили до божественного образу і відкинули кудись осторонь на користь альтернативного вчення Петра і Павла: учення ці були досконало засуджені Назарянською церквою Ісуса і його братом Яковом — як вчення, які назаряни називали «вірою дурнів».

Тільки відсторонивши родовід Ісуса, папи і кардинали могли панувати над народом. Коли формально засновували християнство як державну релігію Риму, Костянтин заявив, що він єдиний реальний Спаситель — не Ісус! Що стосується римських єпископів (пап), то вони використали сфабрикований апостольський похід від св. Петра, оскільки легітимне месіанське походження від Ісуса і його братів було збережено в паралельній церкві Назареїв.

Єдиним способом для Римської Церкви утримати владу, й приховати знання про спадкоємців Марії Магдалини був дискредитувати саму Марію та заперечити її стосунки з Ісусом. А як щодо брата Ісуса Якова? Він також мав спадкоємців, як і їхні інші брати, Симон, Йозес і Джуд. За всі свої зусилля, щоб сформувати нову історію Писань, Церква не могла уникнути Євангелій, які чітко стверджують, що Ісус був первістком Пресвятої Марії, і тому материнство Марії також повинно бути усунутим і зробленим “непорочним”.

Як наслідок, єпископи зображували Матір’ю як діву, а Марію Магдалину — як повію, і жоден з описів не згадувався в жодному оригінальному Євангелії. Тоді, просто щоб закріпити позицію Матері Марії поза природним, вони придумали ще й концепцію, згідно з якою, виявляється, навіть Марія була непорочно зачатою також!

З часом ці надумані доктрини мали широке поширення. Але в перші дні було дуже складно закріпити такі ідеї, тому що оригінальні жінки місії Назареїв мали значну кількість представниць у кельтській церкві. До них належали Марія Магдалина, Марта, Марія-Якоб Клефас і Олена-Саломея, кожна з яких керувала школами та соціальними місіями в усьому середземноморському світі. Всі ці жінки були учнями Ісуса і близькими друзями його матері, що супроводжували її на розп’яття, як це підтверджується в Євангеліях.

При існуванні таких свідчень, єдиним спасінням Церкви було загалом принизити жінок; заперечувати їм не тільки права на церковну службу, але й позбавляти їх права на будь-який статус у суспільстві. Отже, Церква заявила, що всі жінки чарівниці й відьми!

При цьому єпископам допомагали слова Петра і Павла, а на основі їхніх вчень римська церква стала цілком сексистською. У своєму першому посланні до Тимофія Павло писав: «Я не даю жінці навчати, ані узурпувати будь-яку владу над людиною, але бути мовчазною». У Євангелії від Пилипа Петро зазначає, що «жінки не гідні життя». Єпископи навіть процитували слова Буття, де Бог, очевидно, говорив Єві про Адама, кажучи: «Він буде панувати над тобою».

Отець Церкви Тертулліан підвів підсумки всієї римської позиції, коли писав про нових учнів Марії Магдалини:

– Це єретична жінка! Як сміють вони! Вони досить нахабні, щоб навчати, брати участь у аргументах, хрестити. Жінці не дозволяється говорити в церкві і претендувати на участь у будь-якій чоловічій функції — тим більше в свящнницькій службі.

Потім, для того, щоб перевершити все це, прийшов найдивовижніший документ Римської Церкви — Апостольський Орден.Він складений як вигадана розмова між апостолами після останньої вечері. Всупереч Євангеліям, він припускав, що Марія Магдалина була присутня на події, і було погоджено, що причиною, чому Ісус не передавав Марії жодного вина за столом, було те, що вона сміялася з них!

На підставі цього незвичайного, фіктивного документа єпископи визнали, що, незважаючи на те, що Марія могла бути близькою супутницею Ісуса, жінки не повинні мати місця в Церкві, оскільки вони не були серйозними! Але чому ця сексистська позиція зберігалася в Церкві до наших днів? Тому, що Марію Магдалину довелося дискредитувати і відсторонити від розрахунків, щоб її спадкоємці могли бути проігноровані.

Пов’язане зображення

Незважаючи на завзятий сексистський рух, месіанські спадкоємці зберегли свої соціальні позиції за межами римської церковної установи. Вони просували свої власні назарянські та кельтські рухи Церкви і заснували королівства Деспосініків (спадкоємців Господа) у Великобританії та Європі. Вони були постійною загрозою для Римської Високої Церкви і для монархів і урядів, уповноважених цією Церквою. Насправді, вони були причиною жорстокої католицької інквізиції, оскільки вони підтримували моральний і соціальний кодекс, який суперечив вимогам Римської та Візантійської Церков.

Це було особливо очевидним в епоху лицарства, яка охоплювала повагу до жіночності, на прикладі лицарів тамплієрів, чия конституційна клятва підтримувала шанування матері Грааля, королеви Марії Магдалини.

До середньовіччя історично відомі індивідуальні історії сім’ї Грааля, але коли Церква почала переслідувати їх, вся назарянська і деспозиньська спадщина була вимушена сховатися. Але чому в цей час почалися мстиві гоніння?

Через те, що тамплієри не тільки повернулися з Святої Землі з документами, які підривали церковні вчення, вони також створили власні цистерцианські церкви в опозиції до Риму. Це були, однак, не будь-які церкви – вони були найбільшими релігійними пам’ятниками, що коли-небудь прикрашали горизонти західного світу: собори типу Нотр-Дам у Франції.

Незважаючи на сучасний образ, ці вражаючі готичні собори не мали нічого спільного з створеною християнською церквою. Їх фінансували та будували тамплієри у співпраці зі своїми цистеріанськими союзниками, і вони були присвячені Марії Магдалині — Нотр-Дам (Богоматері) — яку вони називали «Граалем світу».

Це, звичайно, перемогло будь-яку догму, яку Висока Церква заохочувала, і єпископи відплатили, повторно присвятивши багато інших церков Марії, матері Ісуса. Але, роблячи це, вони робили строгий указ, що всі художні образи Матері Марії (Мадонна) повинні відтепер показувати її, одягнену в «блакитний і білий», щоб не дати їй жодних прав на церковну службу (червоний колір).

З іншого боку, Марію Магдалину зображували відомі художники, у червоній мантії кардинального статусу, чорній мантії Назарійської Первосвящениці або в зеленому плащі плодючості, і Церква не могла нічого зробити з цим . Єдиним варіантом єпископів було проголосити цю практику грішною і єретичною, тому що, попередньо вибравши ігнорувати Марію Магдалину та її спадкоємців, вона всеодно була поза їхньою юрисдикцією.

Пов’язане зображенняСаме у той час Ватикан засудив легенди Граалю як єресь. Пророцтва Мерліна про 6-е століття були виключно заборонені Вселенським Собором, а первісна Назарянська церква Ісуса стала підпільним рухом, який підтримували такі помітні спонсори, як Леонардо да Вінчі та Сандро Боттічеллі. У ті часи Церква контролювала більшість літератури у суспільному надбанні, а отже, щоб уникнути відкритої цензури, традиція Грааля стала алегоричною, і її повідомлення передавались через таємні водяні знаки, езотеричні твори, карти Таро та символічні твори.

Лоуренс Гарднер(лекція)

переклав Остап Хмарний

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *