Що приховує Ден Браун?

Одне запитання з переліку тих, які найчастіше ставлять відомому романісту Дену Брауну, на його сайті, стосується таємних організацій і звучить так:

З:Схоже ви захоплюєтесь таємними товариствами, яким чином вони на вас вплинули? Прокоментуйте будь ласка.

В: Моє зацікавлення такими організаціями, продукт багатого досвіду. Деякі теми я можу обговорювати, а деякі, на жаль, не в змозі.

Без сумніву, мої дослідження таких товариств, як (NSA) — агентство криптологічної розвідки Сполучених Штатів Америки, NRO(Національне розвідувальне відділення), Опус Деі й таємниці Ватикану, продовжують інтригувати мене.

На більш глибинному рівні, все почалося з Нової Англії, де я виріс і вчився, оточений таємничими орденами, на кшталт університетів  Ліги Плюща та масонських лож наших батьків-засновників США і прихованою частиною правлячого класу. Нова Англія має давні традиції, що завжди були пов’язані із закритими клубами, братствами й секретністю.

Якраз на цю тему наступна книга…

Ден Браун (джерело: http://www.famousauthors.org/dan-brown)

Автор “Коду Да Вінчі”, натякає нам– секрет “масонської” родзинки його творів у тому, що він почерпнув з виховання, а деякі описані в них організації та ритуали траплялись йому під час його навчання.

Емблема Псі Упсілон (Psi Upsilon ΨΥ). Грецьий вислів означає: “До нас прийшла могутня дружба” https://en.wikipedia.org/wiki/Psi_Upsilon

Після закінчення Ексетерської академії, Браун поступив в Амхерстський коледж, де був активним членом студентського братства Psi Upsilon.

Цікаво, що в 1983-4 рр., коли майбутній письменник вступив у це братство, те усіляко намагалися заборонити в коледжі, через погану поведінку студентів, які були його членами. Псі Упсілон загрожувало відмежування від навчального закладу, й багато “братів” покинуло гурток.

“Будівлі таємних товариств при Єльському коледжі”, Аліса Донлеві 1880. Картинки: Псі Упсилон, зліва: череп та кістки (Russell Trust Association). зправа: Delta Kappa Epsilon. Внизу: сувій та ключ (асоціація Trust Assistants Kingsley)

До речі Psi Upsilon відоме тим, що становить 49 частин, одна з яких(Бета) належить до Єльського університету й також має назву “Череп і Кістки”. Найвідомішим випускником Єльського університету й активним членом ордену “Череп і Кістки”, мабуть є Джордж Буш молодший, під час президенства якого, вибухнув Всесвітній торговий центр.

infowars: “Сотні документів братства “Череп і Кістки” оприлюднено”: https://www.infowars.com/hundreds-of-skull-and-bones-secret-society-docs-set-to-be-released/

Цікаво, що до того, як Ден Браун вирішив стати письменником, він хотів прославитись як співак й випустив два CD-диски. Після закінчення коледжу, ще перед вчителюванням у підготовчій школі Беверлі Гіллз, той заробляв на життя, працюючи радником у агентстві знайомств для одиноких мільйонерів та розсилав всім охочим свій номер із запрошенням на відпочинок у Південній Каліфорнії. Назва однієї з пісень його першого альбому називалася “976-LOVE” — про секс по телефону, а інша ще й про мазохізм — “Солодке Задоволення від Болю”(“Sweet Pleasure in Pain”).

із книги “Secrets of the Widow’s Son” by Dan Burstein,David A Shugarts

 

опрацював: Остап Хмарний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *