Звідки взялась криптовалюта

Історія Сполучених Штатів почала розвиватися своїм ходом, й про батьків-пілігримів згадувалося вже не так часто. Здавалось, це слово було вже більш історичним архаїзмом, та кануло в забуття.

Раптом, на початку ХХ ст. воно знову виринає назовні.

Передумовою цієї появи стала подія в світі фінансів ще у 1878-му році, коли в обіг були випущені срібні долари Моргана (прозвані так на честь гравера Монетного Двору США, що створив їх дизайн), Банк Нью-Йорку бойкотував ці законні конституційні монети. Банкіри Morgan і Baker були лідерами в цьому організованому ембарго. Задовго до цього газетна і журнальна видавничі спільноти Нью-Йорку були майже повністю куплені з кісточками. Вони писали, що “Президент Нью-Йорк Банку став настільки фінансово мудрим, що для підняття добробуту і процвітання цієї нації він рекомендує викинути всі срібні долари в море”

«The Silver Dollar», 15 листопада 1886 стор. 2:

“Ворожість національних банків до срібних монет – одна з найбільших помилок коли-небудь зроблених людьми, що стояли біля керма фінансових інститутів. Ця ворожість чітко проглядувалася у всіх їхніх рішеннях останніх років. Вона пройшлася маршем через газети і постійно підтримувалася Кліринговою Палатою Нью-Йорку. Буклет Клірингової Палати, виданий у 1885-му році пояснює правила її роботи: ‘Здійснювати транзакції між банками в Кліринговій Палаті або в золоті, або в паперових банкнотах США. Приймати срібні долари на депозит тільки за умови супроводжуючого контракту, що зобов’язує одержувача депозиту прийняти їх в якості оплати за його отримання. Заборонити проведення платежів в Кліринговій Палаті в срібних сертифікатах і срібних доларах, за винятком розмінних монет загальною вартістю не більше $ 10 ‘. Ось запорука того, щоб срібні долари і сертифікати повністю ігнорувалися (щоб не сказати заборонялися) при проведенні бізнес транзакцій в Кліринговій Палаті — найбільшій Банківській Асоціації Америки. З цього очевидним стає те, що банківським асоціаціям належать всі золоті сертифікати, а людям – срібні. Таким чином, у владі цих банкірів зробити набіг на Казначейство за золотом. Це та влада, яку ми хочемо забрати у банкірів шляхом випуску «монетних сертифікатів» (не прив’язаних до конкретного дорогоцінного металу) замість тих, що перебувають зараз в обігу, срібних і золотих. Якби це було зроблено, банкіри Сполучених Штатів не змогли б більше видавати вигідні їм закони, як це вони роблять зараз. Таким чином, Асоціація Клірингових Палат свідомо порушує закони Конгресу щодо срібних доларів і сертифікатів. Прийшов час покінчити з цими зрадницькими практиками, і посадовим особам Казначейства США слідувати Слову закону “.

“…Як же могли бути чесними посадові особи Казначейства, коли ці фінансисти контролюють виборчий процес обох головних партій? Вони можуть вказувати президенту яких людей призначати в ЇХ кабінет!”

На 3-ій сторінці видання «The Silver Dollar» від 15 листопада 1886-го року сказано про «золоту колісницю, чиї закривавлені колеса, в цей час, розтрощують мільйони по всьому світу», — так описується золотий стандарт, що в той час активно нав’язували світові Британські банкіри і їх Американські друзі, які фінансово знищували мільйони людей чиї накопичення зберігалися в сріблі »! Silver Squelchers & Their Interesting Associates № 1, серпень 2014 року, стор. 7-9.

Вже в 1902 році, за словами американського дипломата, вихідця зі славнозвісного відьминого містечка Сейлем, Джозефа Хоата: “щоб посприяти доброзичливості, добросовісності та вічному спокою між Сполученими Штатами та Великою Британією”, представники аристократії з обох країн тихо, зі сторінки в газеті, оголошують людству про засноване з цими цілями “Товариство Пілігримів”.

Джозеф Ходж Хоат ( американський юрист і дипломат) Joseph Hodges Choate, American lawyer and diplomat

Ось що писали в The Review of Reviews,(Нью-Йорк, травень 1902, сс. 557) про створення товариства пілігримів: «Що за обсяг і що за горизонт робіт, у всіх сенсах, на найближчі два століття, який вимагає зусиль кращих людей в світі; абсолютно досяжний, та вимагає й організації через те, що окремо взятий індивідуум не може чогось добитися, тим більше втілення в життя такої ідеї, для якої не обійтись без віддачі кращих душ наступних 200 років. Три ключові передумови її здійснення: 1) належним чином зважений і узгоджений план; 2) заснування суспільства; 3) захоплення необхідного багатства ».

Яку роль відіграє суспільство пілігримів в Історії? Вони були ініціаторами найважливіших подій у світовій Історії з дня їх заснування в 1902-му році і задовго до цього, руками їх прямих попередників. Мати герцога Коннахтського, королева Вікторія, доводиться прабабусею досі правлячій королеві Єлизаветі II, яка разом зі своїм чоловіком принцом крові Філіпом є королівськими покровителями обох гілок товариства пілігримів (як це прописано в їх статуті). Принц Філіп, який є найзапеклішим в світі прихильником скорочення населення планети, особисто контролює близько 800 різних організацій.

Король Георг V призначив принца Артура головним правителем Канади (1910-1916), що прийде на цю посаду після іншого члену ордену пілігримів, графа Ерлського, який володів підприємствами на всій території безкрайньої британської Імперії. З 1865-го по 1917-ий роки він був нагороджений не менше 28-ми раз різними державами, в число яких входили: Туніс, Туреччина, Пруссія, Бельгія, Угорщина, Швеція, Данія, Іспанія, Нідерланди, Греція, Японія, Чорногорія, Франція, Ефіопія, Італія, Норвегія, Румунія та Монако. До числа інших нагород входив і Орден Золотого Руна (присвоєний йому в 1902-му році). У період 1901-1939 роки він був Верховним Магістром Об’єднаної Великої Ложі Англії. J.H. Rivett-Carnac, Esquire.

З присвяченого  Товариству Пілігримів 10-річного дослідження Чарльза Савойє (що складається з більш ніж 130-ти оглядових обсягів та більш ніж 10-ти тисячі сторінок), оригінали яких є в відкритому доступі на сайті Девіда Моргана (www.silver-investor.com/archives). Мова в них йде про організацію, яка безпосередньо впливає на ціноутворення всіх дорогоцінних металів у цілому, та золота зі сріблом особливо. Із оригиналів її членских списків, що потрапили в руки Савойе стало відомо, що незмінним покровителем цього товариства є діюча королева Великобританії, а в число 700 її членів входят представники таких родів як Ротшильди, Рокфеллери, Астори, Вандербілти, Варбурги, Дюпони та багато інших, чиї статки на рубежі ХІХ-ХХ століть у сьогоднішніх доларах США склали десятки мільярдів доларів, а сумарна нинішня вартість, що належить до їхніх активів, складає без перевищення сотні трильйонів доларів США (що дає їм можливість скупити державні борги всіх держав на планеті). Всі члени правління таких груп як Білдербергський клуб, Трьохстороння комісія, Комітет 300, Рада міжнародних відносин, а також різних лож, орденів і спільнот, або паралельно перебувають у складі Товариства Пілігримів, або працюють на представлені в ньому сімейства. Натепер ця структура є головним керуючим органом на поверхні землі, невід’ємний доказ того, що навідміну від вищезгаданих куди менш впливових організацій, її сутність ніяк не висвітлена в популярних сучасних ЗМІ. Набагато більш ймовірно, що школяр назве вам спонсорів і творців ордену Ілюмінатів, ніж професор Історії зможе розповісти хоч що-небудь про суспільство Пілігримів.

З книжки «The New Freedom»(“Нова Свобода”), автор William Bayard Hale (Doubleday & Company, New York, 1913):

“Вони знають, що Америка більше не є тим місцем, де людина може вибрати свою справу і діяти згідно з покликом настільки довго, наскільки довго їй дозволять її можливості; тому що сьогодні, якщо вона вирішить домінувати в деяких галузях виробництва, то стикнеться з організаціями, які будуть використовувати проти неї засоби, що заважатимуть їй побудувати небажаний для них бізнес; організаціями, які попіклуються про те, щоб вибити землю у цієї людини з-під ніг і перекрити їй доступ до ринків. Якщо підприємець починає продавати свій товар через певних роздрібних продавців, будь-яких роздрібних продавців, монополії відмовляються реалізовувати через них свою продукцію, і ці роздрібні продавці, боячись за своє майбутнє, відмовляться купувати товар в новачка “.

Намагаючись всіма способами відволікти людей від використання дорогоцінних металів як засобу обміну і збереження, товариство Пілігримів через підконтрольні йому структури намагається заграбастати, якомога більше золота та срібла.

За останні півтора століття чітко відстежується поступовий керований перехід від матеріальних і менш підконтрольних до віртуальних і цілком підконтрольних можновладцям грошей в такому порядку: біметалізм (на практиці тріметалізм) золото, срібло, мідь -> монометалізм (золотий стандарт) -> фіатні валюти (паперові гроші ) -> електронні пластикові гроші (платіжні картки) ->криптовалюта(блокчейн)/

Ви скажете, що малоймовірно, біткойн, який по суті майже анонімна валюта, ідеально підходить на роль засобу контролю і спостереження за грошовими транзакціями по всьому світу в інтересах АНБ (Агенства Національної Безпеки США), однак гранти в галузі наукових технологій надаються саме урядовими структурами, включно з органами розвідки. Регулювання і контроль за системою біткойнів розвивалися одночасно з розвитком “децентралізованої” мережі транзакцій. Не кажучи вже про походження самої ж мережі інтернет.

Звідси й загадковий розробник, пророк біткоїна Сатоші Накамото, а також засновник Етереуму, росіянин Віталік Бутерін.

До речі понад тридцять великих банків, техно-гігантів та інші організації, у тому числі Джей.Пі. Морган Чейз, Microsoft та Intel, об’єднуються для створення версій програмного забезпечення, доступних для бізнесу через Ethereum, “децентралізовану” обчислювальну мережу на основі цифрової валюти.

“МВФ послідовно, протягом двох останніх десятиліть, закликає до створення цифрової, єдиної для всіх країн дефляційної валюти ” (див. джерела).

Всі ці стадії переходу від матеріальних грошей до віртуальних не є “природним наслідком технічного прогресу”, а здійснюються під пристальним наглядом товариства Пілігримів, основною метою якого якраз і є “захоплення необхідного багатства”. Як у свій час вони обмежили в обігу срібло через введення паперових банкнот, вже через сторіччя вони обмежують витрати паперових банкнот на користь пластикових карток. Так, наприклад, в Україні з приходом нової влади у лютому 2014-го року в Києві з’явилися біґборди з закликом звести до мінімуму розрахунки паперовою валютою, під приводом боротьби з корупцією, а продаж іноземної валюти та дорогоцінних металів фізичним особам був обмежений до еквіваленту $ 200 в день, хоча до цього приватні підприємці могли купувати їх у необмеженій кількості.

У квітні 2017 року в ЗМІ з’явилася інформація, що Україна планує перевести державні дані у блокчейн.

Остап Хмарний

Джерела

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *